У нічній атаці безпілотників на Севастополь уражено військову частину РФ – ЗМІ

Уранці окупанти повідомляли про прильоти у Криму
Фото: krymr.com

У ніч проти 23 липня безпілотники атакували військову частину №65372 армії країни-агресора Росії в окупованому Севастополі (Крим). Про це пише Telegram-канал Astra з посиланням на джерела.

За його даними, щонайменше один БПЛА влучив у будівлю частини на Монастирському шосе. Про постраждалих станом на цю мить невідомо.

Канал зазначає, що в/ч №65372 – це окремий радіовузол особливого призначення Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу армії РФ.

Уранці глава окупаційної адміністрації Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що протиповітряна оборона РФ нібито збила над морем у районі мису Фіолент 15 БПЛА. Він стверджував, що уламки впали на територію садів і руйнувань немає.

15 липня Telegram-канал "Крымский ветер" писав про прильоти в російську військову частину радіоелектронної розвідки в районі Фіоленту. Дачники із садового товариства "Катюша" розповіли, що вибухи були просто над їхніми будинками й точно був приліт у "військову частину з антенами".

Контекст:

Росія окупувала Крим після блокування українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. "Приєднання" півострова до РФ не визнають Україна й більшість інших країн. 24 лютого 2022 року Росія повномасштабно вторглася на материкову частину України, зокрема із Криму.

З початку повномасштабної війни сили оборони України неодноразово атакували об'єкти російських окупантів у Криму. 2024 року, зокрема, вибухи пролунали у Джанкої на військових об'єктах, на кораблях у Севастополі й аеродромі Бельбек. Україна взяла на себе відповідальність за частину атак (але не за всі).

Навесні у Криму уразили кілька важливих для забезпечення зв'язку й розвідки об'єктів, зокрема "таємну" радіотехнічну військову частину на Ай-Петрі й центр зв'язку армії РФ під Алуштою.

Останніми тижнями Україна успішно атакує елементи системи ППО РФ у Криму, зокрема дивізіони ЗРК С-300 і С-400. Відомостей про ураження у Криму систем С-500, про розміщення яких окупантами заявив начальник ГУР МО України Кирило Буданов, поки не надходило.

28 червня Міністерство оборони України заявило про ураження російського центру космічного зв'язку у Криму.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляли, що росіяни навмисно розміщують військову техніку в цивільних районах Криму й заохочують туризм на півострові.