У Сумській області виявили 250-кілограмову авіабомбу й "Герань-2", бойова частина якого не вибухнула

В одному з районів Сумської області виявили збитий БПЛА "Герань-2", бойова частина якого не вибухнула під час падіння, зазначили в поліції
Фото: Поліція Сумської області / Facebook

У Сумській області протягом двох останніх днів вибухотехніки знешкодили бойову частину ударного БПЛА, який збили сили оборони України, і 250-кілограмову російську авіабомбу. Про це 4 жовтня повідомляють у Facebook поліції регіону.

Правоохоронці розповіли, що після щоденних авіаударів окупантів по Україні до поліції надходять повідомлення від громадян про виявлення ними збитих російських БПЛА, бойові частини яких не спрацювали, а також інші боєприпаси.

"Сьогодні в одному з районів на Сумщині було виявлено збитий БПЛА "Герань-2", бойова частина якого не вибухнула під час падіння. Провівши огляд знайдених решток безпілотного літального апарата, вибухотехніки поліції здійснили знешкодження його бойової частини й вивезли вибухівку в безпечне місце для знищення", – ідеться в повідомленні.

Крім того, 3 жовтня на кукурудзяному полі в Сумському районі вибухотехніки знешкодили й вивезли для знищення 250-кілограмову авіаційну бомбу росіян ФАБ-250 з універсальним модулем планування й корекції, додали в поліції.

"Для того щоб дістати цей вибухонебезпечний предмет із ґрунту, було залучено спеціальну техніку", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних і авіаударів.

У ніч на 3 жовтня окупанти випустили по Україні 105 безпілотників типу Shahed, а в ніч на 4 жовтня – 19 дронів-камікадзе.