У Сумському районі примусово евакуюють дітей із сім'ями з понад 90 населених пунктів

У серпні в МВС України заявляли, що із Сумської області потрібно евакуювати приблизно 45 тис. людей
Фото: sumyrayrada.gov.ua

У Сумському районі оголосили примусову евакуацію дітей із їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з понад 90 населених пунктів у семи тергромадах. Про це 1 жовтня повідомляють на сайті Сумської райради.

Указ про евакуацію напередодні, 30 вересня, підписали керівники Сумської ОВА й оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" ЗСУ.

Зокрема, це стосується таких тергромад: Білопільської (33 населені пункти), Краснопільської (24), Хотінської (14), Юнаківської (дев'ять), Миропільської (шість), Миколаївської (чотири) й міста Ворожба.

"До організації примусової евакуації дітей і їхніх батьків залучено соціальні служби органів місцевого самоврядування й державної влади, поліцію, рятувальників і військових", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють регіон із російської території, зокрема КАБ.

6 серпня ЗСУ розпочали бойову операцію в Курській області РФ, яка межує із Сумською областю України, після чого в російському регіоні тривають бої.

20 серпня міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що із Сумської області потрібно евакуювати приблизно 45 тис. людей.

На початку вересня в ОВА розповіли, що лише протягом серпня російські військові здійснили понад 2,2 тис. обстрілів населених пунктів і територій Сумської області, застосувавши керовані авіаційні бомби і FPV-дрони.