Сумський дитячий будинок евакуюють через безпекову ситуацію в області

В установі зараз перебуває 20 дітей, деякі з них потребують постійної медичної допомоги
Скріншот: Сумська обласна військова адміністрація / Facebook

Рада оборони Сумської області ухвалила рішення про евакуацію вихованців будинку дитини з міста Суми в безпечні регіони. Про це 22 вересня у Facebook повідомила заступниця начальника ОВА Олена Бойко.

За її словами, зараз в установі перебуває 20 дітей, серед яких є діти до одного року, а також троє дітей, котрі потребують постійної медичної допомоги.

"Враховуючи безпекову ситуацію, яка склалася останнім часом у Сумській області, було прийнято рішення перевести малечу в безпечні регіони. Наразі обласною військовою адміністрацією спільно з колегами з інших областей знайдено такі місця", – розповіла Бойко.

Вона додала, що туди виїжджає комісія, щоб переконатися, що малеча перебуватиме в гідних умовах. Після схвального відгуку дітей буде евакуйовано.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють регіон із російської території.

У вересні 2024 року окупанти вже кілька разів атакували Суми. Зокрема, 1 вересня вдарили по дитбудинку, а 3-го – по місцевому університету. 8 вересня внаслідок авіаудару по Сумах загинуло двоє людей, іще чотирьох було поранено, зокрема дітей. 19 вересня РФ ударила по Сумському обласному геріатричному пансіонату.