У Запоріжжі завершили рятувальні роботи після удару окупантів. Кількість поранених зросла до 16

Унаслідок ворожих ударів постраждало 16 людей
Фото: Національна поліція України / Telegram

У Запоріжжі завершено пошуково-рятувальні роботи після російських ударів 29 вересня. Про це повідомляє Національна поліція України в Telegram.

Унаслідок обстрілу частково зруйновано багатоповерхівку і приватний будинок. Вибуховою хвилею й уламками пошкоджено складські приміщення, об'єкти інфраструктури, довколишні багатоквартирні будинки, домоволодіння, гаражі й автомобілі.

Поліцейські й далі працюють на місцях влучань і приймають заяви від громадян про пошкоджене майно.

За останніми даними, до медиків звернулося 16 людей, які постраждали від ворожої атаки, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров. 

Унаслідок обстрілу поранено дев'ять жінок, п'ятьох чоловіків, а також хлопця 17 років і дівчинку восьми років. У лікарні залишається дві постраждалі жінки.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. Обласний центр їм захопити не вдалося.

Окупанти регулярно обстрілюють підконтрольні Україні населені пункти Запорізької області, зокрема Запоріжжя.

Уранці 29 вересня росіяни завдали понад 10 авіаударів по Запоріжжю. Під час атаки окупанти обстріляли міський вокзал. Пошкоджено будівлю вокзалу й вікна в поїзді №40 "Запоріжжя – Солотвино".