Удар по Конотопу. Місто залишається без світла, воду даватимуть за графіком

Росіяни знищили трамвайну лінію в Конотопі
Скріншот: Artem Semenikhin / Telegram

У ніч на 12 вересня російська армія атакувала Конотоп Сумської області. Є руйнування в центрі міста, виникли проблеми з водою та енергетикою, повідомив мер Артем Семеніхін у Telegram.

"Звернення від постраждалих продовжують надходити. На даний час госпіталізовано двох чоловіків. Один із них – у дуже критичному стані (кома). До слова сказати, той, що в комі, якраз їхав рятувати людей", – написав мер. За його словами, усі хірурги міста перебувають на роботі.

Ситуація з електропостачанням у Конотопі критична, повідомив мер. Енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень.

"Енергетики в цю мить роблять усе більше навіть, чим можливо, щоб дати світло в лікарню і на водоканал. Коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б погодинно, ніхто не візьметься спрогнозувати", – написав він.

Унаслідок обстрілу пошкоджено велику кількість навчальних закладів, написав мер, але пошкодження переважно – це вибиті вікна й двері. 12 вересня дитячі садки працюватимуть у режимі чергових груп, повідомив Семеніхін.

Також пошкоджено будівлі великої кількості лікувальних корпусів, але переважно це вибиті вікна. Медичне обладнання серйозних пошкоджень не має, лікарні працюють, повідомив міський голова.

Воду подаватимуть погодинно, точний графік водопостачання Семеніхін пообіцяв оприлюднити згодом.

Крім того, знищено ділянку трамвайної колії в центрі міста. Рух трамваїв буде обмежено. 

У Сумській ОВА уточнили, що внаслідок обстрілу поранення різного ступеня тяжкості дістало 13 людей. Людям надають усю необхідну допомогу. Розгорнуто "пункти незламності", повідомили в ОВА.

Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють регіон із російської території.

6 серпня ЗСУ розпочали бойову операцію в Курській області РФ, яка межує із Сумською областю України, у російському регіоні тривають бої.