Удар РФ по центру Глухова. У лікарні помер 14-річний хлопчик, кількість поранених зросла. Фото

Через російський удар у Глухові пошкоджено багатоквартирні й приватні будинки, навчальний заклад, магазин, транспортні засоби, розповіли у прокуратурі
Фото: Сумська обласна прокуратура / Facebook

Унаслідок удару російських окупантів по центру Глухова Сумської області 27 липня загинув неповнолітній. Про це повідомляють у Facebook прокуратури регіону.

За даними слідства, окупанти обстріляли Глухів із реактивної системи залпового вогню приблизно о 12.40.

"Унаслідок обстрілу поранено 13 цивільних осіб, серед яких семеро дітей. Через деякий час 14-річний хлопчик помер у лікарні", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, через російський удар у Глухові пошкоджено багатоквартирні й приватні будинки, навчальний заклад, магазин, транспортні засоби.

Раніше в ОВА повідомляли про 10 постраждалих через російський удар по Глухівській громаді 27 липня. Там зазначали, що одна жінка і дитина – у важкому стані.

Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють регіон зі своєї території.

У травні 2024 року ГУР інформувало, що окупанти можуть почати новий наступ у Сумській області.