Українські військові вперше після виділення США $61 млрд стали відчувати брак снарядів – Financial Times

Українським військовим знову бракує снарядів, пишуть ЗМІ
Фото: EPA

Українська армія знову почала обмежувати використання снарядів у Донецькій області. Про це 20 серпня пише Financial Times із посиланням на одного з командирів артилерійської бригади сил оборони України.

Російські солдати й надалі прориваються крізь українську оборону на Донбасі, ідеться в публікації.

За словами командира, військовим його бригади довелося обмежувати використання боєприпасів уперше відтоді, як США відновили допомогу Україні у квітні. Це сталося, тому що ресурси перекинули в Курську область країни-агресора РФ. Це дало змогу Росії прискорити наступ у Донецькій області, вважає офіцер. 19 серпня російські війська, імовірно, захопили майже весь Нью-Йорк, увійшли до найближчого Торецька й наступали на логістичний центр Покровськ, пише видання.

За словами офіційних осіб, які беруть участь в операції, Україна перекинула понад 10 тис. військовослужбовців, включно з багатьма своїми елітними повітряно-десантними військами й механізованими бригадами, з Донецької й Харківської областей, де точаться найзапекліші бої.

Український високопосадовець сказав Financial Times, що Росія досягла тактичного успіху в Донецькій області ще до початку Курської операції, а українська оборона в регіоні "дала тріщину". Якщо ситуація не зміниться, є ймовірність подальших наступів, заявив співрозмовник. Військовим на східному фронті тепер доведеться ще довше бути на передовій без ротації.

Контекст:

Наприкінці квітня після шестимісячного блокування Конгрес США продовжив надання допомоги Україні. Ухвалений закон дав змогу надати підтримку на загальну суму $60,84 млрд, з яких $23,2 млрд планували спрямувати на поповнення американських озброєнь і запасів замість наданих Україні.

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області.

20 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що сили оборони України зайняли вже 1263 км&³2; території Курської області РФ і взяли під контроль 93 населені пункти.