Унаслідок удару по складу боєприпасів у Луганській області постраждало четверо окупантів – росЗМІ

Місцева "влада" спробувала приховати приліт по складу боєкомплекту в Луганську, зазначає Astra
Фото: Известия "ЛНР/ДНР" / Telegram

У Сорокиному на тимчасово окупованій частині Луганської області внаслідок вибухів на складі боєкомплекту 13 травня постраждало щонайменше четверо російських окупантів, повідомило в Telegram російське видання Astra.

Місцева "влада", підкреслює Astra, приховала факт поранення військових РФ, заявивши лише про постраждалих цивільних.

За даними видання, унаслідок удару, який Astra приписує ЗСУ, горів склад боєприпасів на території російської військової частини №92760.

Видання зазначає, що під час обстрілу постраждало четверо військовослужбовців: 30-річний І. Кривець, 29-річний Р. Холод і 36-річний Б. Кириллов із Краснодарського краю та 31-річний Є. Глухов, бойовик "ЛНР". Повних імен Astra не наводить.

Також поранено трьох цивільних: це співробітниця заводу "Юність" і двоє чоловіків, зазначає видання.

Напередодні окупаційна влада заявила, що удару ЗСУ зазнала промзона, нібито троє людей загинули, шестеро постраждали. 28 осіб, співробітників заводу "Юність" і "Луганськгазу", евакуювали.

Російські окупанти 13 травня також стверджували, що Сорокине (колишній Краснодон) атакували ЗСУ. Український журналіст Денис Казанський повідомляв, що в місті знищено склад боєприпасів російської армії.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Луганськ Росія окупувала 2014 року, у місті базуються незаконні органи влади Луганської області, яку РФ після псевдореферендуму восени 2022 року оголосила "частиною своєї території", а Луганськ став "столицею бойовиків "ЛНР".

Місто неодноразово зазнавало ударів сил оборони. Попереднього, офіційно визнаного ЗСУ, було завдано 13 квітня, коли сили оборони України повідомили, що в Луганську уражено пункт управління російського угруповання військ "Центр". Ватажок бойовиків "ДНР" Леонід Пасічник перед цим заявляв про ракетну атаку на місцевий машинобудівний завод.

7 травня кілька вибухів було зафіксовано на нафтобазі в Луганську, атаки не коментували ані ЗСУ, ані українські спецслужби. Пожежа на нафтобазі призвела до дефіциту пального в місті й околицях, повідомив 9 травня голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

У тимчасово окупованих Ровеньках Луганської області увечері 10 травня також сталася пожежа на нафтобазі, за версією місцевих колаборантів – унаслідок ударів ЗСУ ракетами ATACMS.