ЗМІ повідомляють про сильний вибух на складі боєприпасів у Луганській області

За інформацією місцевих пабліків, по Сорокиному вдарили ЗСУ
Фото: Новости ЛНР / Telegram

У Сорокиному на окупованій частині Луганської області 13 травня стався сильний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал сепаратистів "Mash на Донбассе".

За його даними, на місці є постраждалі, там почалася сильна пожежа. Російські окупанти стверджують, що Сорокине (колишній Краснодон) атакували Збройні сили України.

Український журналіст Денис Казанський повідомив у Telegram, що в місті знищено склад боєприпасів російської армії.

Telegram-канал "Новости ЛНР" пише, що дістало поранення, попередньо, четверо осіб, дороги в місто перекрили. Паблік місцевих сепаратистів публікує фото й відео наслідків вибуху, які видно здалеку.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. Після початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року окупанти захопили майже всю Луганську область. 16 березня 2023 року на той час начальник ОВА Сергій Гайдай повідомляв, що під контролем України – до 5% території Луганської області.

25 вересня 2023 року в місті Сорокине також вибухнув склад боєприпасів російських окупантів. Як повідомляв тоді Казанський, приліт розбомбив сховище боєкомплекту на місцевому заводі "Юність".