У Херсонській області дрон окупантів атакував цивільний автомобіль, є загиблі й поранені – поліція

Ворог атакував автівку FPV-дроном, пишуть у Нацполіції
Фото: Національна поліція України / Telegram

14 жовтня в районі Гаврилівки Херсонської області російські окупанти за допомогою дрона вбили двох жінок, які перебували в автомобілі. Про це повідомив у Telegram начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"В обід росіяни атакували з дрона цивільний автомобіль поблизу Гаврилівки. На жаль, травми, несумісні із життям, дістали двоє жінок 72 і 56 років", – написав він.

У Національній поліції уточнили, що є поранені внаслідок ворожої атаки.

"Війська РФ дроном типу FPV атакували автомобіль ВАЗ-2109, який рухався дорогою неподалік Гаврилівки. На момент удару в салоні, крім 46-річного водія, перебували ще чотири пасажири – три жінки й чоловік. Дві пасажирки віком 72 і 56 років загинули. 63-річна жінка й 72-річний чоловік отримали черепно-мозкові травми, вибухові й акубаротравми", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали систематично обстрілювати звільнену частину регіону, зокрема Херсон.

Восени 2024 року окупанти стали частіше атакувати регіон дронами, зокрема б'ють по "швидких" (такі випадки були 23 вересня і 5 жовтня).