Втрати РФ перевищили 670 тис. військових, найгарячіші бої – на курахівському напрямку – Генштаб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті
Фото: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців / Facebook

Протягом минулої доби на фронті сталося 161 бойове зіткнення, найактивніше окупанти наступали на курахівському напрямку, там зафіксували 39 ворожих атак. Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у ранковому зведенні 14 жовтня. 

На харківському напрямку зафіксували одну атаку (у районі Стариці), бої також тривали на покровському (25), куп'янському (19), лиманському (19), краматорському (три), торецькому (чотири), времівському (два), оріхівському (три) і придніпровському (вісім) напрямках.

У Генштабі зазначили, що авіація окупантів завдала 21 удару по Курській області РФ, скинувши 31 керовану авіабомбу.

"Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат у живій силі й техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Учора авіація та ракетні війська й артилерія сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу та озброєння й військової техніки противника, а також уразили пункт управління та ще один інший важливий об’єкт ворога", – додали в Генштабі.

Втрати РФ серед особового складу, за даними Генштабу, сягнули 670 190 станом на ранок 14 жовтня, зокрема 1260 окупантів українські військові ліквідували за минулу добу.

"Також наші воїни знешкодили чотири танки, 19 бойових броньованих машин, 11 артилерійських систем, 17 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 38 одиниць автомобільної та дві одиниці спеціальної техніки", – повідомили у зведенні. 

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків. Навесні того самого року українська армія деокупувала північ країни, восени – частину Харківської та Херсонської областей, включно із Херсоном.

У травні 2024 року російська армія розпочала вторгнення на півночі Харківської області, зокрема, точаться бої в районі Вовчанська. Із 6 серпня сили оборони проводять воєнну операцію на території країни-агресора в Курській області РФ.

Упродовж останніх місяців покровський напрямок у Донецькій області був найгарячішим на фронті. 5 вересня головком ЗСУ Олександр Сирський заявляв про припинення просування окупантів на цьому напрямку. На початку жовтня українські військові вийшли з Вугледара Донецької області. 13 жовтня в Генштабі ЗСУ повідомили про активізацію окупантів на курахівському напрямку.