Генштаб: Окупанти намагалися вклинитися в оборону ЗСУ біля Селидового, складна ситуація в районі Курахового

13 жовтня на фронті сталося 105 бойових зіткнень, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

13 жовтня у війні країни-агресора РФ проти України відбулося 105 бойових зіткнень (станом на 22.00), більшість – у Донецькій області. Про це у Facebook поінформував Генштаб ЗСУ.

"Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на курахівському напрямку, також ворог активний на лиманському, покровському і куп'янському напрямках", – ідеться в повідомленні.

Так, на куп'янському напрямку окупанти 16 разів намагалися просунутися до позицій українських військових, а на лиманському провели 19 атак.

Водночас, ворог 22 рази намагався вклинитися в українську оборону на покровському напрямку, розповіли українські військові.

"Основні зусилля окупанти […] зосереджують у районі Селидового, де відбулося 15 спроб ворога просунутися вперед, – ідеться в повідомленні. – Противник зазнає значних втрат – за попередньою інформацією, сьогодні наші воїни знешкодили на цьому напрямку 228 окупантів, 105 із них – безповоротно. Знищено бойову броньовану машину і три автомобілі окупантів".

За даними Генштабу, "складна ситуація" на курахівському напрямку.

"Ворог 29 разів атакував наші позиції [...] Найбільшу активність противник виявляв у районах Желанного Другого і Костянтинівки", – наголошують у повідомленні.

На харківському напрямку бойові зіткнення тривали в районі Стариці, де окупанти втратили 67 військовослужбовців убитими й пораненими, а на торецькому сили оборони відбивали чотири атаки противника поблизу Торецька і Щербинівки.

Окрім того, триває військова операція в Курській області країни-агресора РФ.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

Навесні того самого року українська армія деокупувала північ країни, восени частину Харківської і Херсонської областей, включно з Херсоном.

У травні 2024 року російська армія розпочала вторгнення на півночі Харківської області, зокрема точаться бої в районі Вовчанська.

Із 6 серпня сили оборони проводять військову операцію на території країни-агресора в Курській області РФ.

В останні місяці покровський напрямок у Донецькій області був найгарячішим на фронті. 5 вересня головком ЗСУ Олександр Сирський заявляв про припинення просування окупантів на цьому напрямку.

На початку жовтня українські військові вийшли з Вугледару в Донецькій області.

13 жовтня в Генштабі ЗСУ повідомили про активізацію окупантів на курахівському напрямку.