ЗСУ поки не мали бойового контакту з військовими КНДР на курському напрямку – речник ОТУ "Сіверськ"

За даними розвідки, військові КНДР, які пройшли навчання на полігонах, уже прибули в зону бойових дій
Фото: ЕРА

Сили оборони України на курському напрямку ще не мали бойового контакту з військовими Північної Кореї, які беруть участь у війні проти України на боці Росії. Про це 28 жовтня в ефірі марафону "Суспільне Новини" розповів речник ОТУ "Сіверськ" Вадим Мисник. 

Він підтвердив, що зараз на курському напрямку фіксують найбільшу концентрацію сил РФ. Північнокорейських військових там наразі зафіксовано не було, хоч напередодні про їх імовірну передислокацію на цей відрізок фронту писали в Telegram ГУР МО України і президент України Володимир Зеленський

"Так, такі дані розвідки є, але ж ми, по факту, сили оборони, якщо вони будуть, оприлюднимо їх. Поки щодо бойового контакту або полонених військовослужбовців КНДР у нас даних немає", – повідомив Мисник.  

Контекст:

Перші повідомлення про залучення військ КНДР до участі у війні на боці країни-агресора з'явилися на початку жовтня. Згодом цю інформацію підтвердили представники української й південнокорейської розвідок. 14 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про вступ Північної Кореї у війну на боці РФ. 

З 1 листопада, за повідомленням ГУР, ще 11 тис. північнокорейських військових після підготовки на Далекому Сході РФ будуть готові воювати в Україні. 23 жовтня, за даними української розвідки, перші військові з КНДР прибули на фронт – їх зафіксували в Курській області РФ. За даними розвідки Південної Кореї, Північна Корея скерувала у РФ 3 тис. військових, а до кінця року планує скерувати у РФ 10 тис. військовослужбовців. 

27 жовтня Головне управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО) України у Facebook повідомило, що найманців із КНДР росіяни везуть на фронт вантажівками із цивільними номерами