Бізнесмен Фукс став власником компанії, якій Київський метрополітен винен 1,78 млрд грн

Фукс став єдиним бенефіціаром "Укррослізинга"
Фото: wikipedia.org

Компанія "Укррослізинг", єдиним бенефіціаром якої 11 січня став бізнесмен Павло Фукс, є активом оточення екс-президента України Віктора Януковича, зазначає "ЛІГАБізнесІнформ".

Підприємець Павло Фукс став єдиним бенефіціаром компанії "Укррослізинг", яка є активом колишнього оточення екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Зміни до реєстру юридичних осіб занесли 11 січня.

"Укррослізинг" на початку 2017 року відсудив у Київського метрополітену 1,96 млрд грн за постачання 100 вагонів у 2010–2013 роках. На сьогодні, за підрахунками агентства, борг підземки перед компанією Фукса становить 1,78 млрд грн (майже $50 млн).

За інформацією "ЛІГАБізнесІнформ", безпосередній власник 100% статутного капіталу "Укррослізинга" не змінився. Єдиним засновником залишилася кіпрська Ukrrosleasing Cyprus Limited.

8 січня катарський телеканал Al Jazeera повідомив, що Фукс разом із позафракційним народним депутатом України Олександром Онищенком купив в українського бізнесмена Сергія Курченка частину незаконних активів Януковича і його оточення – зареєстровану на Кіпрі компанію Quickpace Limited.