ДТЕК готова поділитися із британськими енергетиками досвідом швидкого будівництва ВЕС – Тімченко для The Telegraph

У ДТЕК вважають, що Україна може стати великим постачальником "зеленої" енергії для Європи
Фото: renewables.dtek.com

Компанія ДТЕК готова поділитися із британськими енергетиками досвідом швидкого будівництва вітряних електростанцій на прикладі Тилігульської ВЕС. Про це в інтерв'ю британському виданню The Telegraph повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

"Знаєте, ми поділимося своїми знаннями, як робити все швидко", – розповів топменеджер в інтерв'ю, описуючи процес будівництва Тилігульської ВЕС і труднощі, з якими компанія зіткнулася протягом 2022 року.

Тімченко вважає, що Україна може стати великим постачальником "зеленої" енергії для Європи. Він також підкреслив, що у довгостроковій перспективі ДТЕК орієнтується на поновні джерела енергії, щоб зробити свої активи чистішими, більш розподіленими та стійкими до атак.

The Telegraph зазначило, що Британії в середньому потрібно приблизно 10 років для будівництва вітряної електростанції, тоді як ДТЕК побудувала Тилігульську ВЕС за сім місяців за 60 миль (100 км) від лінії фронту.

Контекст:

22 травня ДТЕК ввела в експлуатацію першу чергу Тилігульської ВЕС. У майбутньому вона стане найбільшою у Східній Європі із загальною потужністю 500 МВт, прогнозують у компанії.

Цього тижня Тімченко під час Ukraine Recovery Conference у Лондоні зазначив, що компанія планує побудувати у Київській області першу в Україні інфраструктуру "розумних" електромереж Smart Grid.