Енергетики активно відновлюють пошкоджену інфраструктуру – радник прем'єра

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ
Фото: dtek.com

Відновлювальна кампанія в Україні охоплює всі сегменти енергетики, зокрема атомну, теплову і гідроелектричну генерацію. Про це повідомив радник прем'єр-міністра України з енергетичних питань і член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко в ефірі телеканала "Прямий".

"Сьогодні продовжується ремонтна кампанія і в атомників, до речі. І, безумовно, ведеться масштабна робота по відновленню пошкодженої генерації. У першу чергу це, безумовно, теплова і гідро", – сказав Бойко.

Він наголосив, що всі електростанції в Україні зазнали серйозних атак, що призвело до значних руйнувань.

"Тисячі людей цілодобово працюють над відновленням і магістральних мереж, і теплової генерації. Об'єкти "Укренерго", об'єкти теплової генерації усіх форм власності, починаючи від "Центренерго" і ДТЕК і закінчуючи комунальними підприємствами", – сказав радник прем'єра.

Бойко також додав, що внаслідок обстрілів було знищено приблизно половину всіх генерувальних потужностей в Україні і приблизно 90% маневрової генерації.

Контекст:

Завдяки цілодобовій роботі українських енергетиків удалося стабілізувати роботу енергосистеми, заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України. Із травня у країні знову почалися масштабні віялові вимкнення світла.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.