Кабмін України схвалив розширення акваторії трьох морських портів на Дунаї

Україні вдалося за останні пів року збільшити вантажообіг трьох портів на Дунаї більше ніж у 50 разів, зазначив Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua
Кабмін України на засіданні 11 листопада ухвалив рішення про розширення акваторії морських портів на Дунаї.

Про це повідомив пресцентр уряду.

Ідеться про порти в Ізмаїлі, Рені й Усть-Дунайську, розповів під час вступної промови прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, відеозапис опубліковано на його сторінці у Facebook.

"Нам вдалося за останні пів року збільшити вантажообіг цих портів з 30 тис. тонн на місяць до 1,7 млн тонн. Більше ніж у 50 разів. І це не межа. Ми бачимо, що в чергах на вхід до цих портів буває до сотні суден, а тому працюємо над розширенням їхньої пропускної здатності. Сьогоднішнє рішення уряду спрямоване саме на це. Крім того, воно дозволить підвищити безпеку судноплавства на Дунаї, зокрема контролю й підтримання оголошених глибин", – сказав прем'єр.

За словами Шмигаля, завдяки відкриттю нових пунктів пропуску й розширенню акваторії дунайських портів вдасться "наростити експорт і посилити економічну стабільність".

Контекст:

Після того, як Росія заблокувала постачання зерна з України через Чорне море, приблизно половина експорту припадала на Дунай, повідомляли в липні в Мінінфраструктури.

1 листопада в Україні почав роботу проєкт "Дунайський зерновий шлях" – доправлення аграрної продукції з річкового порту на морське судно великого тоннажу.