Кабмін України з 1 червня має намір підвищити тариф на електроенергію для населення на 80%, але не для всіх – ЗМІ

Тариф залишиться незмінним для тих, хто споживає менше ніж 100 кВт-год на місяць, зазначили ЗМІ
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Кабмін України має намір підвищити тариф на електроенергію для населення з 1 червня, за споживання на місяць понад 100 кВт-год він зросте на 80%. Про це 29 травня повідомили Forbes і "РБК-Україна" з посиланням на джерела.

Зазначають, що для побутових користувачів, які споживають за місяць понад 100 кВт-год, тариф на електроенергію зросте з 2,64 грн до 4,8 грн/кВт-год. Водночас тариф залишиться незмінним для тих, хто споживає менше ніж 100 кВт-год.

Відповідний проєкт рішення уряд розгляне 30 травня.

Водночас, як вказав співрозмовник Forbes, "фінальне рішення може відрізнятися".

Контекст:

30 травня 2023 року уряд України ухвалив рішення про збільшення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год з 1 червня.

До цього в Україні діяли тарифи на рівні 1,44 грн/кВт-год для домогосподарств, які споживали до 250 кВт-год на місяць, і 1,68 грн/кВт-год, якщо місячний обсяг споживання становив понад 250 кВт-год.

У Міненерго повідомили 24 травня 2024 року, що до кінця місяця Кабмін ухвалить остаточне рішення щодо тарифу на електроенергію для побутових споживачів. У відомстві анонсували "диференційований підхід" – залежно від обсягів споживання електроенергії.