Маск втратив $20,5 млрд після участі в комедійному шоу

Маск говорив, що має синдром Аспергера
Фото: ЕРА

Статки засновника американських компаній SpaceX і Tesla Ілона Маска зменшилися на $20,5 млрд після участі в комедійному шоу Saturday Night Live 9 травня. Про це написав американський журнал Forbes 13 травня.

Акції Tesla за тиждень подешевшали на 15%, а власний капітал Маска знизився до $145,5 млрд до закриття торгів у четвер, 13 березня.

Бізнесмен залишається третім у списку найбагатших людей світу, випереджаючи співзасновника Microsoft Білла Гейтса, статки якого оцінюють у $127,6 млрд, повідомив Forbes.

До появи Маска в Saturday Night Live його статки оцінювали у $166 млрд, що робило його найбагатшим запрошеним ведучим цього шоу в історії, зазначило видання.

Контекст:

Під час шоу Маск зізнався, що має синдром Аспергера. Він також назвав криптовалюту Dogecoin "обманом". Слова мільярдера вплинули на вартість криптовалюти, ціна Dogecoin протягом доби знизилася більш ніж на 30%, підрахував Forbes.

Маск 13 травня повідомив про зупинення продажів електромобілів Tesla за біткоіни. За даними Forbes, ціна криптовалюти після цього впала на 17%, нижче ніж $50 тис. Аналітики з Волл-стріт попередили, що висловлювання Маска збивають із пантелику інвесторів у криптовалюту і спричиняють підвищену волатильність акцій Tesla. Інвестори розпродають цінні папери виробника електрокарів через острах інфляції на фондовому ринку.