Подати заявку на одержання 8 тис. допомоги для підприємців можна буде з наступного тижня – Шмигаль

Виплати передбачені для підприємців і найманих працівників, зареєстрованих у "червоних" карантинних зонах
Фото: depositphotos.com
Зареєструватися на порталі й у застосунку "Дія" для одержання фінансової допомоги у зв'язку з карантином підприємцям у "червоних" зонах можна буде з наступного тижня.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час засідання уряду 7 квітня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Виплати, як і минулого разу, будуть здійснюватися автоматично після подання заявки на порталі або в застосунку "Дія". Зареєструватися на отримання допомоги від держави в розмірі 8 тис. грн можна буде вже наступного тижня", – сказав Шмигаль.

Контекст:

Законопроєкт №5300 про надання допомоги застрахованим особам на період жорстких карантинних обмежень президент України Володимир Зеленський вніс у Раду 24 березня як невідкладний. Він передбачає виплати допомоги в розмірі 8 тис. грн підприємцям і найманим працівникам, зареєстрованим у "червоних" карантинних зонах.

Верховна Рада ухвалила цей законопроєкт на засіданні 30 березня. Зеленський підписав його 6 квітня.

Зеленський 19 березня заявляв, що місцевій владі під час введення локдауну логічно подумати про заходи підтримки жителів свого регіону. На його переконання, локдаун не можна вводити за принципом "грошей немає, але ви тримайтеся".

Під час останнього жорсткого карантину, який тривав із 8-го до 25 січня (влада називала його "карантин зимових канікул"), деяким українцям виплачували одноразову матеріальну допомогу в розмірі 8 тис. грн. Її призначали ФОП і найманим працівникам. За даними уряду, грошову допомогу одержало приблизно 0,5 млн осіб.