Тарифи на залізничні перевезення зростають, а якість послуг погіршується – гендиректор компанії "Юнігран"

Сергій Диняк: Залізниця платить величезні заробітні плати топменеджерам, але скорочує тих, хто працює
Фото: Сергій Диняк / Facebook
Якщо "Укрзалізниця" не хоче втратити довіру клієнтів, то доходи потрібно перестати спрямовувати на високі зарплати керівництву, а після зростання тарифів на вантажоперевезення необхідно підвищувати і якість послуг. Таку думку в коментарі виданню Politeka висловив генеральний директор гірничодобувної компанії "Юнігран" Сергій Диняк.

"Якщо підвищення буде поетапним, а не різким, то ми готові його обговорювати. Але хотілося б, щоб за підняттям ціна на залізничні перевезення все-таки покращувались і самі послуги. Вагони залізниця не в змозі поставити, ми працюємо з приватними напіввагонами або іншими видами перевезень. Раніше залізниця анонсувала, що кожен вагон на добу буде проходити не менше ніж 200 км, щоб доставка продукції була своєчасна. На жаль, і цього немає. Навпаки, подача вагонів, проходження шляху вагонів – усе це подовжилося. І ми, як відправники вагонів і споживачі послуг, дуже на цьому втрачаємо", – розповів Диняк.

Він вважає, що причина проблем компанії в тому, що через низьку оплату праці з "Укрзалізниці" йдуть співробітники, а керівництво витрачає мільйони на свої зарплати.

"Залізниця платить шалені заробітні плати топменеджерам, але скорочує тих, хто працює. На низах люди незадоволені, вони розраховуються з роботи, це точно. Таке враження, що вони [керівництво] думають тільки про себе. Дійшло до того, що на найбільшій станції в Південно-Західній залізниці по відправленню вантажів скоротили складача вагонів! Як таке можливо? Ми ж за це платимо", – зазначив у коментарі керівник видобувної компанії.

Контекст:

5 липня Міністерство інфраструктури опублікувало на своєму сайті проєкт наказу про внесення змін у коефіцієнти на вантажоперевезення залізничним транспортом. Протягом місяця в міністерстві прийматимуть зауваження і пропозиції до цього проєкту.

За підсумками минулого року "Укрзалізниця" зазнала чистих збитків у розмірі майже 11,9 млрд грн, фінансові зобов'язання компанії 2020 року зросли більше ніж на 1 млрд грн – до 58,3 млрд грн.

У травні президент України Володимир Зеленський назвав компанію банкрутом і підкреслив, що влада робить усе можливе, щоб змінити керівництво "Укрзалізниці", але цього мало.