"Українська бронетехніка" презентувала новий бронеавтомобіль "Варта 2" на виставці MSPO 2024

Бронеавтомобіль відповідає натовському стандарту STANAG 3 за класом балістичного захисту
Фото: Українська Бронетехніка / Facebook

На Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO 2024 у польському місті Кельце компанія "Українська бронетехніка" презентувала новий бронеавтомобіль "Варта 2". Про це повідомила пресслужба підприємства у своєму Facebook 3 вересня.

Бойову броньовану колісну машину створили на базі шасі Base, її повна маса – 14 тонн. Автомобіль здатен розвивати швидкість до 110 км/год.

"Це абсолютно нова машина, яка розроблялася з урахуванням 10-річного досвіду компанії, потреб військових й умов сучасної війни", – зазначив генеральний директор ТОВ "Українська бронетехніка".

За його словами, "Варта 2" може перевозити до 10 членів екіпажу і її оснащено бойовим модулем "Січ" із 30-міліметровою автоматичною гарматою, що надає їй потужну вогневу міць для підтримки піхоти й знищення бронетехніки противника.

Бронеавтомобіль відповідає натовському стандарту STANAG 3 за класом балістичного захисту, а також має протимінний захист рівня 3a/3b. Окрім того, "Варту 2" оснащено протимінними сидіннями й системою підвісної підлоги, яка захищає екіпаж від перевантажень під час підриву.

"Варту 2" також обладнано сучасними системами світломаскування, інтегрованою системою фільтрації повітря для захисту від хімічних і біологічних загроз і програмно-апаратним комплексом ICoMWare, що забезпечує ситуаційну обізнаність і підтримку командира через захищену Mesh-мережу з використанням широкосмугових радіостанцій DTC.

Завдяки незалежній підвісці й системі CTIS бронеавтомобіль здатен долати перешкоди й підтримувати високу швидкість на різних типах місцевості, підкреслили в "Українській бронетехніці".