Протягом тижня ДФС викрила ухилення від сплати податків на суму майже 100 млн грн

Наймасштабніше ухилення від сплати підприємствами податків викрили в Києві та Кіровоградській області, зазначають у ДФС
Фото: capital.ua
Від початку тижня співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби України викрили службових осіб підприємств в умисному ухиленні від сплати обов'язкових платежів, зборів і податків. Загальна сума завданих бюджету збитків становить приблизно 100 млн грн, повідомляє пресслужба ДФС на своїй сторінці у Facebook.

Наймасштабніше ухилення від сплати підприємствами податків викрили в Києві та Кіровоградській області, зазначають у ДФС.

У Києві викрили компанію у відносинах із суб'єктами господарювання з ознаками фіктивності, їхня діяльність завдала шкоди бюджету у вигляді несплати ПДВ на суму більше ніж 16,5 млн грн.

Податкова міліція Києва також заявила, що викрила ще одне підприємство в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Підприємство проводило безтоварні операції з продажу імпортних машин суб'єктам господарювання "з ознаками транзитності і реального сектору економіки", але фактично продавало авто за готівку фізособам без документального оформлення угод. У підсумку до бюджету не надійшло понад 30 млн грн ПДВ.

У Кіровоградській області викрито посадовців підприємства, які укладали безтоварні угоди з "транзитними" компаніями й ухилилися від сплати податків на суму понад 29 млн грн.

В Одеській області посадовці компанії також здійснювали безтоварні операції з фіктивними суб'єктами господарювання, але не повністю вказували в документах реалізацію лікеро-горілчаних виробів, повідомили у ДФС. У підсумку, за даними служби, бюджет недоотримав понад 8 млн грн. У цьому випадку за результатами санкціонованих обшуків вилучили документи, чорнові записи та слабоалкогольні напої без підтверджувальних документів на орієнтовну суму 14 млн грн.

В Одеській області також викрито два підприємства в ухиленні від сплати податків на суму понад 10 млн грн.

Співробітники ГУ ДФС у Харківській області викрили підприємство в ухиленні від сплати податків на суму 13,8 млн грн.