Засуджений у справі про спецконфіскацію $1,5 млрд Януковича навчався в одному виші з прокурором, який вів цю справу

До 2002 року Кашкін працював у прокуратурі Харкова

Фото: pravda.com.ua

Прокурор Костянтин Кулик, який вів справу щодо конфіскації $1,5 млрд екс-президента Віктора Януковича і його оточення, навчався на вечірньому факультеті академії імені Ярослава Мудрого, а засуджений у цій справі, екс-директор компанії "Газ України – 2020" Аркадій Кашкін – на денному.

Екс-директор компанії "Газ України – 2020" Аркадій Кашкін, який уклав угоду зі слідством, що дало змогу конфіскувати $1,5 млрд у екс-президента Віктора Януковича і його оточення, навчався в одному виші з прокурором у цій справі Костянтином Куликом. Про це свідчать документи, які є у розпорядженні "Української правди" і "Слідства.Інфо".

Згідно з документами, Кашкін із 1994-го до 1999 року навчався в Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого в Харкові на вечірньому факультеті.

Кулик також навчався в академії імені Ярослава Мудрого з 1994-го до 1999 року, але на денному факультеті. Обидва працювали в різних районних прокуратурах Харкова.

Кашкін звільнився з органів прокуратури у квітні 2002 року за власним бажанням.

"Слідство.Інфо" зазначає, що Кулик своє знайомство з Кашкіним заперечує.

У вересні 2017 року Державна служба фінансового моніторингу України заявила, що Янукович і його оточення могли провести незаконні фінансові операції, пов'язані з відмиванням доходів та іншими злочинами, на 199,4 млрд грн.

У березні Краматорський міський суд Донецької області ухвалив рішення про конфіскацію $1,5 млрд оточення Януковича. За даними генерального прокурора Юрія Луценка, заблоковані кошти зберігали у вигляді грошей та цінних паперів.

"Страна" з посиланням на джерела у ГПУ писала, що конфісковані у команди Януковича $1,5 млрд належали соратнику бізнесмена Сергія Курченка Кашкіну. Нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко називав останнього підставною особою.

У квітні "Ощадбанк" завершив процедуру перерахування в Державне казначейство конфіскованих коштів. Президент України Петро Порошенко зазначив, що ці гроші підуть насамперед на зміцнення армії.