Бужанський пояснив, чому не встав під час хвилини мовчання за героями Небесної сотні

Бужанський пояснив, чому не встав під час хвилини мовчання за загиблими на Майдані
Фото: Макс Бужанский / Facebook

За словами депутата від "Слуги народу" Максима Бужанського, віцеспікерка Ради Олена Кондратюк запропонувала вшанувати хвилиною мовчання лише частину загиблих на Майдані – Небесну сотню.

Депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський пояснив, що не встав під час хвилини мовчання у Верховній Раді 19 лютого, оскільки нею запропонували вшанувати лише Небесну сотню, а не всіх загиблих під час Революції гідності. Причину він назвав у коментарі "Радіо Свобода".

"Я бачив кілька дописів, вони абсолютно брехливі, я поясню чому. На сьогоднішнє відео накладені вчорашні слова [першого заступника голови Верховної Ради] Стефанчука. Учора віцеспікер парламенту виступив і запропонував ушанувати пам'ять усіх загиблих на Майдані. Я встав разом з усіма, звісно. Я сумую за всіма загиблими. Сьогодні віцеспікер від БЮТ запропонувала вшанувати пам'ять однієї частини загиблих. Я категорично проти такого підходу", – сказав Бужанський.

19 лютого журналіст Андрій Дзиндзя у Facebook опублікував відео, де Бужанський не встав під час хвилини мовчання за Небесною сотнею.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні сталися масові протести, які привели до зміни влади – на той момент президент Віктор Янукович утік у Росію. Протягом усього конфлікту протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). У Генпрокуратурі повідомляли, що внаслідок протистояння загинули 80 протестувальників і 13 правоохоронців.

У грудні 2019 року Бужанський заявив, що подав на розгляд Верховної Ради законопроєкт про скасування закону про державну мову, оскільки його спрямовано на дискримінацію носіїв інших мов, насамперед російської.