Другий тур виборів президента України. Кіберполіція не зафіксувала атак на ЦВК

Під час першого туру президентських виборів кіберполіція виявила кілька спроб сканування систем ЦВК щодо виявлення вразливостей
Фото: pixabay.com (архів)

Під час першого туру президентських виборів в Україні фахівці української кіберполіції фіксували спроби зламу сервера Центральної виборчої комісії. Під час другого туру виборів таких випадків не було, повідомили у прес-службі Нацполіції.

Кіберполіція не зафіксувала випадків втручання в роботу сервісів системи Центральної виборчої комісії під час другого туру виборів президента України. Про це 24 квітня повідомила прес-служба Нацполіції України.

"Під час проведення другого туру президентських виборів незаконних втручань в електронні системи ЦВК зафіксовано не було", – підкреслили у прес-службі.

У Нацполіції нагадали, що 31 березня, під час проведення першого туру президентських виборів, кіберполіція виявила кілька спроб сканування систем ЦВК щодо виявлення вразливостей. Зафіксовано, що спроби сканування було здійснено з IP-адрес, розташованих у Росії та в Києві.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. За даними опрацювання електронних протоколів, шоумен Володимир Зеленський здобув 73,22% голосів (його підтримали 13 541 528 українців), чинний президент Петро Порошенко – 24,45% (4 522 320 голосів).

Офіційні дані ЦВК оголосить після отримання всіх протоколів із мокрими печатками від окружних виборчкомів.