Порошенко заявив, що списки його партії на парламентські вибори будуть формувати за допомогою праймеріз

На закритій зустрічі з Порошенком були присутні не тільки представники його партії
Фото: Володимир Горковенко / Facebook

На закритій зустрічі з народними депутатами та міністрами президент України Петро Порошенко анонсував нові обличчя у списку своєї політсили на парламентські вибори.

На закритій зустрічі з народними депутатами України та міністрами президент України Петро Порошенко заявив, що партійний список його політичної сили на парламентські вибори 2019 року будуть формувати за допомогою праймеріз.

Про це повідомив у Facebook завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Володимир Горковенко.

"Порошенко на засіданні депутатів фракції БПП. Уперед на парламентські вибори. Щоб потрапити у список, потрібно пройти праймеріз. Петро Порошенко анонсує нові обличчя у власній команді. І питання не в тому, що хтось "на вихід", а в тому, що ціна для держави надто висока, щоб брати у список будь-кого", – написав він.

За даними "Української правди", на зустрічі з Порошенком були, зокрема, 95 нардепів, а також прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, міністр оборони Степан Полторак, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Глава фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Артур Герасимов повідомив після зустрічі, що кадрові рішення торкнутися насамперед партійної структури, інформує LB.ua.

"Тепер під час набору в команду обов'язково буде проводитися праймеріз серед тих, хто захоче стати членом нашої команди... Немає рожевих окулярів, ми чітко розуміємо, що робити, уже аналізуємо помилки", – сказав він.

За словами депутата, одразу після інавгурації нового президента відбудеться з'їзд партії, на якому Порошенко може офіційно її очолити.

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів президента, явка становила 61,37%. Згідно з даними опрацювання 100% електронних протоколів, за шоумена Володимира Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за Порошенка – 24,45%.

Офіційні дані Центральна виборча комісія оголосить після отримання всіх протоколів із мокрими печатками від окружних виборчкомів.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися восени 2019 року.