Філатов: Тим, хто знову лізе на барикади, я пропоную записатися до нас у водії тролейбусів

Філатов: У мене не вистачає робочих рук
Фото: Borys Filatov / Facebook

Мер Дніпра Борис Філатов назвав себе "колишнім революціонером" і гарантував кімнату в гуртожитку тим із протестуючих у Києві, хто запишеться у водії тролейбуса у його місті.

У вирішенні міських проблем "не допоможуть ні антикорупційні суди, ні відкриті списки, ні зняття депутатської недоторканності". Про це мер Дніпра Борис Філатов заявив у Facebook, коментуючи акції протесту, які проходять у Києві.

"Одкровення колишнього революціонера", – назвав він свій пост за 17 жовтня.

Філатов заявив, що у Дніпрі інфраструктурні проблеми "накопичувалися десятиліттями".

"У мене не вистачає робочих рук, грошей і фахівців. Народ утікає до Польщі. Навіть Новий міст ремонтують косорукі дебіли. Скільки б не говорили, що в міст нині рекордні бюджети, але я точно знаю, що бюджет усього Дніпра дорівнює бюджету всього лише одного міськводоканалу Берліна! А міський бюджет Анкари рівно у 10 разів більший від нашого", – написав він.

За словами мера Дніпра, він "б'ється як риба об лід".

"А тим, хто знову лізе на барикади, я пропоную записатися до нас у водії тролейбусів. Недобір. Гідна зарплата і гарний соцпакет. Кімнату в гуртожитку гарантую", – пообіцяв Філатов.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочали всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги протестувальників – скасувати депутатську недоторканність, створити антикорупційний суд і внести зміни у виборче законодавство.

Приблизно о 16.15 під Радою почалися сутички, було застосовано сльозогінний газ.

Активісти встановили на проїжджій частині вулиці Грушевського наметове містечко, яке, за їхнім задумом, простоїть як мінімум до 19 жовтня.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв запевнив, що правоохоронці не будуть зносити наметів.