Кива: Деканоїдзе затрахала Авакова своїми стогонами та скаргами на мене. Як самець, я її придушував

Ілля Кива: У Деканоїдзе до мене особисте було як у жінки
Фото: ilya_kiva / Instagram

Екс-голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе блокувала роботу департаменту, не давала допуску до секретних матеріалів і скаржилася Арсену Авакову, заявив "ГОРДОН" колишній радник глави МВС та екс-керівник департаменту з протидії наркозлочинності Ілля Кива.

Із перших днів роботи Хатії Деканоїдзе на посаді голови Національної поліції України із нею виник конфлікт. Про це в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" заявив колишній радник глави МВС Арсена Авакова й екс-керівник департаменту Нацполіції з протидії наркозлочинності Ілля Кива.

"У мене з першого дня був конфлікт із Деканоїдзе! Хоча спочатку вона мене облизувала, пил здувала. У чому конфлікт із Хатією був? Вона мені казала: "Ти – несистемна людина". Я відповідав: "Я – системна людина!" Вона: "Ти не вписуєшся в формат". Я: "В дупу!" Ця жінка почала контролювати кожний мій рух, кожне слово. Контролювати щодня!" – заявив Кива.

За словами екс-правоохоронця, Деканоїдзе регулярно скаржилася на нього Авакову.

"Деканоїдзе, чесно кажучи, затрахала мого керівника своїми скаргами та стогонами. Вона взагалі сильно капала Авакову на мізки через мене. По-перше, мені ніхто нічого вказувати не може. По-друге, вона керувала мною формально. По-третє, як самець, я її придушував. Навіщо?! Вибачте, але я чоловік, а вона – жінка", – підкреслив Кива.

Він додав, що Деканоїдзе блокувала роботу департаменту та не давала йому доступу до матеріалів Нацполіції.

"Їй не вистачило досвіду, щоб правильно розпізнавати почуття та відчуття людей, які її оточують. Вона в якийсь момент зрозуміла, що не зможе повноцінно мною керувати, злякалася, почала відмежовуватися. Хатія блокувала роботу мого департаменту, не давала мені допуску до секретності. Без цього допуску ми не могли працювати: слухати, вести повний обсяг оперативної діяльності. Чому вона так учиняла? У неї до мене особисте було як у жінки", – переконаний Кива.

"Багато процесів в Україні стримують завдяки Авакову. Якщо він піде з поста міністра – вулиці заллються кров'ю". Повна версія інтерв'ю з Іллею Кивою

Хатія Деканоїдзе очолювала Нацполіцію Україну трохи більше ніж рік – із 5 листопада 2015-го до 16 листопада 2016-го – і пішла з посади за власним бажанням. Ще перебуваючи на посаді, Деканоїдзе заявила, що не бачить Іллі Киви в новій українській поліції. "Я тут, щоб поступово добиватися того, щоб функціонал, структура та люди, які працюють у нашій команді, були адекватними та гідними", – підкреслювала тодішня голова Нацполіції.

У квітні 2016 року Деканоїдзе ініціювала звільнення Киви з посади керівника департаменту протидії наркозлочинності. Причиною, за її словами, стало інтерв'ю Киви ресурсу "Страна.uа", де він заявив, що нібито деякі бійці АТО готові його "завалити" на замовлення організаторів контрабанди кокаїну. У травні 2016-го Киву було звільнено з Нацполіції. Нині Кива очолює Соціалістичну партію України.