Ляшко вимагає від усіх кандидатів прямих політичних дебатів – політолог Цибулько

Саме через прямі дебати все ж можна досягнути необхідного інтересу виборців до програм кандидатів
Фото: pixabay.com

На думку політичного експерта Володимира Цибулька, лідер Радикальної партії Олег Ляшко на таких дебатах здобуде перевагу, бо в цій ситуації легше буде Олегу Ляшку, оскільки він безальтернативний лідер своєї партії.

Телевізійні дебати кандидатів на посаду глави держави спровокують зростання інтересу громадян до політики. Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько, пише UAinfo.

"Телевізійні дебати в сучасних українських умовах виглядають гарною ініціативою. Бо половина кандидатів у президенти хоч і мають дипломи про вищу освіту, однак самі по собі ці документи їм знань не додали. Тому саме через прямі дебати все ж можна досягнути необхідного інтересу виборців до виборчих програмах тоді, коли цікавість до читання в суспільстві значно знизилася", – заявив експерт.

Водночас автор ідеї обов'язкових телевізійних дебатів, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, на думку експерта, має, найімовірніше, найкращі позиції у разі проведення таких теледебатів.

"У цій ситуації найлегше буде Олегу Ляшку, бо він безальтернативний лідер своєї партії в той час, коли більшість інших політсил вагаються над тим, як не попсувати стосунків із лідерами президентських перегонів. Також лідер Радикальної партії має стале електоральне ядро і стійкий політичний характер. А ті, хто наплодив імітаційних політичних проектів, такими якостями похвалитися не можуть", – додав політолог.

Також, на думку політолога, в Україні слід було б запровадити обов'язковий іспит на знання української мови для всіх кандидатів на посаду президента.

"Сьогодні в нашій країні виборчу кампанію варто починати з колективного диктанту з української мови для всіх зареєстрованих кандидатів у президенти. А у разі провалу диктанту знімати претендентів із реєстрації без повернення грошової застави", – підсумував експерт.

Ляшко 14 грудня заявив також про бажання зустрітися з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.