Нардеп Деркач звернувся до Порошенка, щоб не допустити помсти силовиків за ініційоване ним розслідування щодо НАБУ

Андрій Деркач: У зв'язку з наявною загрозою я змушений звернутися з відкритим листом до президента Петра Порошенка
Фото: Андрей Деркач / Facebook

За інформацією позафракційного нардепа Андрія Деркача, представники силових відомств готують "маски-шоу" в офісі холдингу "Ера" і в депутатській приймальні. Через це він звернувся до президента України Петра Порошенка з відкритим листом.

Народний депутат Андрій Деркач закликав президента України Петра Порошенка не допустити з боку силовиків протиправних дій щодо його сім'ї та журналістів холдингу "Ера". Звернення він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"У мене з'явилася інформація, що найближчим часом у мобільний офіс "Ери" і мою приймальню вдеруться "маски-шоу". Припускаю, буде проведено протиправні оперативно-розшукові та слідчі дії з боку правоохоронних органів зі спробою обвинуватити мене і журналістів у незаконній діяльності", – заявив політик.

Нардеп уважає, що причина – в ініційованому ним на підставі розслідування журналістів "Ери" кримінальному провадженні Генпрокуратури проти посадових осіб Національного антикорупційного бюро України. Сам Деркач є засновником і почесним президентом холдингу "Ера".

"Сподіваюся, що ви втрутитеся в цю ситуацію і не дасте зловмисникам у погонах скоїти злочин. Покладаю на вас як гаранта Конституції відповідальність за життя та безпеку журналістів на час проведення розслідування", – написав він президенту.

На підставі заяви Деркача на початку серпня цього року Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо розголошення НАБУ фактів, які ганьблять репутацію Пола Манафорта, екс-глави передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Політик підтвердив у своєму Facebook цю інформацію, раніше опубліковану виданням "Обозреватель". У фабулі викладеного провадження ідеться, що оприлюднена Національним антикорупційним бюро України інформація про Манафорта створила в суспільстві "враження незаконного втручання у вибори президента США".

18 серпня 2016 року Національне антикорупційне бюро України опублікувало фотокопії 19 сторінок "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, у яких було згадано Пола Манафорта. Наступного дня він пішов у відставку з поста глави виборчого штабу Трампа.

11 січня 2017 року європейське видання Politico написало, що уряд України намагався допомогти кандидату від демократів Гілларі Клінтон перемогти на президентських виборах у США. Видання зазначило, що Україна опублікувала документи про корупційні зв'язки Манафорта, який у 2000-х роках консультував в Україні Партію регіонів, під приводом проведення розслідування в країні.

Кандидат на пост директора Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей 12 липня під час сенатських слухань щодо затвердження його главою ФБР пообіцяв з'ясувати, чи втручалася Україна в президентські вибори у США в 2016 році.

25 липня Трамп заявив про "саботаж" Україною його передвиборчої кампанії в 2016 році. "Українські спроби саботувати кампанію Трампа – "тихо працюють, щоб проштовхнути Клінтон". То де розслідування генпрокурора?" – написав президент США.