Порошенко: Наступні саміти з ЄС ми проведемо в Донецьку та Ялті

Порошенко: Євросоюз уже продемонстрував Україні свою повну підтримку
Фото: ЕРА

Президент України Петро Порошенко висловив надію, що наступні саміти України з Євросоюзом буде проведено в Донецьку та Ялті, а також підкреслив, що для цього потрібна солідарність Брюсселя з Києвом.

Жодна країна у світі не проводить таких усеосяжних реформ в умовах тривалої зовнішньої агресії, як Україна, заявив президент Петро Порошенко під час саміту Україна – ЄС 13 липня в Києві, передає кореспондент "ГОРДОН".

За словами президента, Росія веде гібридну війну на всіх фронтах, включно з кіберпростором. Порошенко підкреслив, що умовою деокупації Криму та Донбасу він бачить тільки повне виконання Москвою Мінських угод. "А для цього нам потрібна єдність Євросоюзу та солідарність з Україною", – сказав Порошенко.

За його словами, Євросоюз уже продемонстрував Україні свою повну підтримку, і підтвердженням цьому є продовження санкцій Євросоюзу проти РФ до повного виконання Кремлем Мінських домовленостей. Він також підкреслив, що важливою умовою досягнення миру в Україні є переговори в нормандському форматі.

"Дозвольте мені висловити припущення, що наступні саміти ми будемо проводити в Донецьку та Ялті", – заявив Порошенко.

28 червня Рада ЄС ухвалила офіційне рішення про продовження на півроку економічних обмежувальних заходів проти РФ з огляду на дії Кремля з дестабілізації ситуації в Україні. Порошенко заявив, що санкції проти Російської Федерації будуть продовжувати аж до повної імплементації Мінських угод.

У лютому 2015 року було підписано Мінські угоди, що регламентують вирішення конфлікту на Донбасі. Україна та багато країн ЄС звинувачують Росію в невиконанні домовленостей та ескалації конфлікту.