Порошенко повідомив, що приєднався до партії "Європейська солідарність"

Порошенко повідомив, що його номер партійного квитка "Європейської солідарності" –  52025
Фото: Петро Порошенко / Facebook

Екс-президент України Петро Порошенко закликав молодь ставати членами партії "Європейська солідарність".

30 травня екс-президент України Петро Порошенко повідомив у Facebook, що приєднався до партії "Європейська солідарність".

"Приєднався до нашої партії "Європейська солідарність"! Сьогодні написав заяву і отримав членський квиток", – написав він.

Порошенко закликав молодь приєднуватися до цієї партії.

Екс-президент додав у Telegram, що номер його партійного квитка "Європейської солідарності" – 52025.

Порошенко заявляв, що його партію "Блок Петра Порошенка" Солідарність "перед парламентськими виборами чекає ребрендинг і переформатування. 24 травня партія змінила назву на "Європейська солідарність". Її перший з'їзд відбудеться 31 травня. Екс-президент не виключав, що може очолити партійний список.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня.

23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

Чинне виборче законодавство передбачає змішану систему виборів (225 депутатів обирають за пропорційною системою; 225 – за мажоритарною), п'ятивідсотковий прохідний бар'єр, закриті партійні списки.