Прокуратура оскаржила зняття судимості з екс-нардепа Лозінського, який відбув строк за вбивство

У 2016 році Лозінського звільнили з в'язниці умовно-достроково
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Колишній народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Віктор Лозінський відбув у в'язниці майже шість років за участь у вбивстві жителя Кіровоградської області Валерія Олійника. Дніпровський райсуд Києва достроково зняв із нього судимість, прокуратура подала апеляцію на це рішення.

Київська місцева прокуратура №4 подала апеляційну скаргу на рішення про зняття судимості з колишнього народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Віктора Лозінського. Про це поінформувала прес-служба прокуратури Києва 20 травня.

Прокурори звернулися до Київського апеляційного суду з вимогою скасувати постанову Дніпровського райсуду Києва та відмовити в задоволенні клопотання про зняття судимості з Лозінського, який провів у в'язниці шість років за участь у вбивстві.

"Під час засідання судом не була належним чином перевірена інформація про те, яким чином вказана особа довела своє виправлення. Клопотання сторони захисту не містило характеристик із місця проживання, роботи або з органів, що здійснюють нагляд за особою, яка має судимість, щодо її поведінки і реального виправлення", – зазначили у прес-службі відомства.

Окрім того, адвокати екс-нардепа не надали даних про відшкодування завданої злочином шкоди і документів про поведінку засудженого під час умовно-дострокового звільнення. Ці обставини зовсім не розглядали під час судового слухання.

20 квітня 2010 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років ув'язнення за участь у вбивстві Олійника, яке сталося 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області. Пізніше строк ув'язнення скоротили до 10 років. Лозінський мусив перебувати у в'язниці до 1 березня 2020 року.

11 червня 2014 року стало відомо, що Лозінського за станом здоров'я відпустили з колонії. Наступного дня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що Лозінського було затримано групою карного розшуку і повернено в Бориспільську виправну колонію №119. 24 червня 2014 року Апеляційний суд Київської області скасував рішення суду про звільнення Лозінського через хворобу.

Наприкінці лютого 2016 року Бориспільський райсуд підтвердив, що Лозінського можуть звільнити умовно-достроково.

6 квітня 2016 року Апеляційний суд Києва підтвердив законність дострокового звільнення екс-нардепа. 7 квітня 2016 року Лозінський покинув Бориспільську колонію.