У 2018 році ціни на газ для населення не будуть підвищуватися – Гройсман

Гройсман: Я тут виступаю на боці людей
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ще одне підвищення цін на газ у 2018 році "неприйнятне для українських громадян".

22 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканала ICTV заявив, що питання про підвищення цін на газ для населення у 2018 році не стоїть.

"Питання про те, що треба робити ще одне підвищення на 35%, не стоїть і не може стояти, цього не відбудеться, тому що це неприйнятно для українських громадян. І я тут виступаю на боці людей", — сказав прем'єр.

Для надання наступного траншу Україні в Міжнародному валютному фонді наполягали, щоб українська влада відкоригувала ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня цін на імпорт.

19 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що з 1 листопада ціну на газ в Україні підвищать на 23,5%. Отже, вартість газу для населення становитиме 8550 грн за 1000 м&³3;. До 1 листопада населення буде отримувати газ за колишньою ціною – 6958 грн за 1000 м&³3;.

Цього самого дня у МВФ повідомили, що Україна і Фонд домовилися про нову 14-місячну програму співпраці, яка передбачає надання $3,9 млрд.