Вища рада правосуддя внесла подання президенту України на призначення шести суддів Верховного Суду

Вища рада правосуддя розглянула кандидатури в Касаційний цивільний, кримінальний і господарський суди у складі Верховного Суду
Фото: vru.gov.ua

Дві кандидатури Вища рада правосуддя відхилила.

Вища рада правосуддя (ВРП) 8 квітня внесла подання президенту України на призначення шести суддів Верховного Суду, повідомила "Судебно-юридическая газета".

Зокрема, Євгенія Краснощокова пропонують призначити в Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду.

У Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду схвалено кандидатури Олени Губської, Семена Стеценка й Сергія Уханенка, у Касаційний кримінальний суд ВС – Світлани Вус і в Касаційний господарський суд Верховного Суду – Сергія Могили.

ВРП ухвалила рішення відмовити у внесенні подання щодо кандидата у госпсуд Валерія Картере і Тетяни Чумаченко, яка претендувала на посаду в адмінсуд.

Картере висували претензії щодо проблем із декларацією майна та ймовірних порушень під час автоматичного розподілу справ. Суддя заявив, що став жертвою замовних публікацій у ЗМІ.

2 серпня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила конкурс на заміщення 78 вакантних посад у Верховному Суді України.

У комісію надійшло 659 заяв на участь у конкурсі, було допущено 566 претендентів, пише "Укрінформ". В анонімному тестуванні взяло участь 525 кандидатів, у практичному – 316. До співбесід допустили 235 кандидатів. У фінальному етапі 46 претендентів не підтвердили своєї здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. 7 березня комісія передала до Вищої ради правосуддя документи з рекомендацією призначити суддями 78 переможців конкурсу.

23 березня 2019 року ВРП затвердила 69 кандидатів на посади суддів у Верховному Суді України.