Законопроєкт про банки. Разумков не може назвати терміни розгляду 16 тис. поправок та ухвалення закону

Разумков: Ніхто не збирається затягувати підготовку до розгляду у другому читанні законопроєкту
Фото: Дмитро Разумков / Facebook

За словами спікера парламенту Дмитра Разумкова, ніхто не має наміру затягувати розгляд законопроєкту у другому читанні.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не готовий назвати дати розгляду поправок та ухвалення у другому читанні законопроєкту про банки. Про це він повідомив 10 квітня на брифінгу після наради керівництва парламенту з головами фракцій, який опублікували на YouТube-каналі RadaTVchannel.

"Якщо ми говоримо про розгляд законопроєкту про банки, на жаль, я не можу сказати, коли це відбудеться, з тієї простої причини, що станом на сьогодні ще не сформована таблиця", – сказав Разумков.

За його словами, профільний комітет ще не сформував порівняльної таблиці до законопроєкту. Після її формування документ передадуть на розгляд Верховній Раді.

Спікер підкреслив, що "ніхто не збирається затягувати підготовку до розгляду у другому читанні законопроєкту".

30 березня на позачерговому засіданні парламенту законопроєкт ухвалили у першому читанні, його підтримало 267 народних депутатів.

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що до законопроєкту подали 16 тис. правок. Із них 6 тис. подав позафракційний нардеп Антон Поляков.

Проєктом закону пропонують ввести заборону на повернення націоналізованих банків колишнім власникам. Цей документ, зокрема, унеможливить повернення найбільшого українського банку – націоналізованого 2016 року "ПриватБанку" – бізнесмену Ігореві Коломойському, пояснював нардеп від "Слуги народу" Микита Потураєв.

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва зазначала, зокрема, що ухвалення цього законопроєкту дасть змогу швидко просунутися вперед, доопрацювавши параметри нової угоди з Україною про кредит.

За словами президента України Володимира Зеленського, протягом двох тижнів після ухвалення законів про банки й земельну реформу Україна може отримати $1,5–2 млрд, а загальну суму допомоги збільшено до $8 млрд. Разом із допомогою від Світового банку та інших донорів Україна може розраховувати на $10 млрд.