Зеленський виходить у другий тур президентських виборів – опитування

Зеленський про свої плани балотуватися поки не заявляв
Фото: tsn.ua

Згідно з останнім опитуванням, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології, Центром Разумкова і Соціологічною групою "Рейтинг", актор Володимир Зеленський вийшов на друге місце у президентському рейтингу.

У трійці лідерів потенційних кандидатів у президенти України – глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко, актор Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко. Такі дані опитування, проведеного з 19 жовтня до 2 листопада, сьогодні презентували Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), Центр Разумкова і Соціологічна група "Рейтинг". Результати опубліковано на сайті КМІС.

Водночас Зеленський обійшов у рейтингу Порошенка і за результатами підрахунку голосів серед тих, хто збирається на дільниці і вже визначився з вибором, і серед усіх виборців. На першому місці – Тимошенко з 20,7% (серед тих, хто вже визначився), Зеленський здобув би 11,4%, а Порошенко – 10,3%.

Весь список, за даними соцілогов, має такий вигляд:


Інфографіка: kiis.com.ua

Експерти проаналізували, який вигляд мали б результати другого туру, якби до нього вийшли різні пари політиків. У разі виходу Зеленського і Тимошенко, остання випередила б суперника на 3%. У разі виходу у другий тур із Порошенком, Зеленський обійшов би чинного президента на 13%.

Інфографіка: kiis.com.ua

"Володимир Зеленський має досить високий рейтинг запиту на нові обличчя. З вересня ми бачимо активну рекламну кампанію одного відомого телевізійного серіалу. Не можу сказати, що це власне кампанія Зеленського, але вона діє. І ви бачите, що рейтинг зріс до 11%", – заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович.

Найбільший антирейтинг продемонстрував Порошенко – за нього у жодному випадку не проголосували б 51,4% виборців. На другому місці за цим показником – екс-прем'єр Арсеній Яценюк із 27,2%, на третьому – Тимошенко з 27,3%.

Опитування провели серед населення України віком від 18 років, усього опитано 10 тис. респондентів методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження – не більше ніж 1,0%.

Вибори президента України відбудуться у 2019 році.