Байден: Україна виграє цю війну

Байден і Зеленський провели зустріч у Білому домі 26 вересня
Фото: The White House / Flickr

Україна переможе країну-агресора РФ, яка розпочала проти неї повномасштабну війну. Впевненість у цьому 29 вересня висловив в Х президент США Джо Байден.

Він опублікував відеоролик візиту в Білий дім української делегації на чолі з президентом країни Володимиром Зеленським.

"Україна виграє цю війну. І Сполучені Штати й далі будуть стояти поруч із ними на кожному кроці", – написав коментар до відео Байден.

На цих кадрах президент США підтвердив намір підтримувати Україну на її шляху в ЄС і НАТО.

Контекст:

27 серпня Зеленський говорив, що планує презентувати план перемоги України у війні проти країни-агресора РФ президенту США Байдену, а також кандидатам у президенти – Камалі Гарріс (Демократична партія) і Дональду Трампу (Республіканська партія). Візит Зеленського у США анонсували в ОП 19 вересня.

26 вересня під час візиту до США Зеленський провів зустрічі з Байденом і Гарріс, презентувавши їм план перемоги. Також Зеленський презентував його сенаторам США. Із Трампом Зеленський зустрівся наступного дня у Нью-Йорку.

Зеленський сказав, що, як він вважає, у нього із Трампом спільна думка, що війна в Україні має припинитися, а нелегітимний російський президент Володимир Путін не переможе.

Після переговорів Трамп заявив, що він за "справедливу угоду для всіх" для закінчення війни.