Данілов: Російське громадянство дружини Баканова, якщо воно є, може бути загрозою

У червні 2019-го Баканов повідомив, що його дружина має російське громадянство
Фото: ssu.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю LB.ua заявив, що російське громадянство дружини голови Служби безпеки України Івана Баканова Оксани Лазаренко може становити загрозу.

На думку секретаря РНБО, громадянство РФ у членів сімей українських держслужбовців загрожує національній безпеці України.

Водночас Данілов не став відповідати на запитання про те, скільки зараз у країні людей із подвійним, зокрема російським, громадянством.

Контекст:

Баканов очолює СБУ із серпня 2019 року. До цього у 2013–2019 роках він був керівником студії "Квартал 95", яку заснував нинішній президент України Володимир Зеленський, і очолював його передвиборчий штаб. На пресконференції 20 травня 2020 року Зеленський заявив, що такого чесного голови СБУ, як Баканов, ще ніколи не було.

Баканов і його дружина Оксана Лазаренко виховують двох синів, Артура і Степана.

У червні 2019-го Баканов повідомив, що його дружина має російське громадянство. Він розповів, що його дружина – українка, навчалася у школі у Кривому Розі, але вступила до вишу на території Росії і під час розпаду СРСР отримала паспорт громадянки РФ. "Тоді були часи кардинально інших відносин між Україною і Росією. Натомість із 1998 року вона живе і працює в Україні з посвідкою на постійне проживання в нашій країні, знаходиться в процесі оформлення українського громадянства. Оксана не відвідувала території Російської Федерації з 2013 року", – заявляв Баканов.