#ДеклараціяНебайдужих. Блогери, журналісти, ветерани АТО і юристи створили ініціативну групу з боротьби з топ-корупцією в Україні

18 січня ініціативна група щодо боротьби з топ-корупцією в Україні оприлюднила "Декларацію небайдужих"
Фото: uacrisis.org

У Києві створено ініціативну групу з боротьби з топ-корупцією української влади і підтримки антикорупційних реформ. До групи увійшли блогери Антон Ходза і Роман Сініцин, екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська, журналісти Юрій Бутусов і Ольга Решетилова, ветеран АТО Леонід Остальцев, адвокати Роман Маселко і Євгенія Закревська та інші.

18 січня на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі було оприлюднено "Декларацію небайдужих" – документ, у якому визначено цілі і кроки активної частини суспільства для боротьби з топ-корупцією української влади і підтримки антикорупційних реформ, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Автори документа – 27 українських блогерів, журналістів, правозахисників, активістів, юристів та підприємців, серед яких ветеран АТО, засновник піцерії Pizza Veteranо Леонід Остальцев, блогери Антон Ходза і Роман Сініцин, адвокати Роман Маселко і Євгенія Закревська, координатори "Медійної ініціативи за права людини" Ольга Решетилова і Марія Томак, екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська, журналісти Юрій Бутусов і Богдан Кутєпов.

"Ми – звичайні небайдужі громадяни України, які працюють у різних сферах, спілкуються різними мовами і мають різні політичні погляди. Але спільним для всіх нас є нульова толерантність до корупції, а також те, що нам не байдуже майбутнє України. І ми не можемо просто сидіти і спостерігати, як у нас крадуть шанси на краще життя. Ми переконані, що корупція є найбільшою внутрішньою загрозою для нашої держави та її майбутнього, так само, як російська агресія – зовнішньою", – ідеться в декларації.

Члени ініціативної групи підкреслили, що не збираються створювати ні партію, ні громадську організацію, не переслідують жодних політичних цілей, окрім посилення тиску громади на владу "в питанні боротьби з топ-корупцією, проведення антикорупційних реформ і захисту антикорупційних органів від політичного впливу".