Грузинські спецслужби заявили про підготовку замаху на Іванішвілі за участю українців

Іванішвілі планували вбити колишні грузинські посадовці й експравоохоронці з України – СДБ
Фото: ЕРА

Служба держбезпеки Грузії розслідує факти підготовки вбивства почесного голови керівної партії "Грузинська мрія", проросійського олігарха Бідзіни Іванішвілі, про це відомство поінформувало 24 липня у Facebook.

СДБ заявляє про підготовку терористичного акту і змову з метою повалення влади в країні. В організації та фінансуванні перевороту грузинські спецслужби звинувачують колишніх високопосадовців і колишніх правоохоронців з України.

"Метою згаданих злочинних дій є повалення влади штату в насильницький спосіб деструктивними силами на тлі створення заворушень та ослаблення влади. У кримінальній справі проводять активні слідчо-розшукові заходи, у межах яких до слідчого органу для допиту як свідків викликають конкретних осіб", – заявили в СДБ, не називаючи імен або більше точних даних про підозрюваних та обставини справи.

Контекст:

11 березня уряд Грузії вимагав в України видати двох осіб, які працювали в команді третього президента країни Михайла Саакашвілі. Ідеться про ексміністра юстиції Грузії, радника генпрокурора України Зураба Адеїшвілі й колишнього заступника глави грузинського МВС, заступника голови Служби контррозвідки України Гіоргі Лорткіпанідзе. Офіційний Тбілісі вказує, що їх засуджено у Грузії за різні злочини й вони перебувають у розшуку, а за Саакашвілі "очолювали авторитарний режим".