Моравецький заявив, що Польща останнім часом прийняла 1,5 млн українців

Моравецький зазначив, що польський уряд надає допомогу постраждалим українцям на місцях
Фото: EPA

Значна частина українців, яких прийняла Польща, проживала у зоні бойових дій на сході України, заявив польський прем'єр Матеуш Моравецький.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на зустрічі з угорським колегою Віктором Орбаном 3 січня заявив, що Польща останнім часом прийняла 1,5 млн українців. Про це повідомило Polskie Radio.

Він додав, що значна частина з тих, кого прийняла Польща, – люди, які проживали у зоні бойових дій на сході України.

"За нашими оцінками, принаймні десятки тисяч людей – це ті, хто втік із цих областей", – сказав польський прем'єр.

Моравецький зазначив, що польський уряд надає допомогу постраждалим українцям на місцях – через відновлення шкіл, лікарень та інших об'єктів.

Спікер польського уряду Йоанна Копчинська 30 грудня заявила, що Польща довгий час приймала "біженців з України", де триває війна. За словами Копчинської, створюється враження, що Єврокомісія не помітила цього кроку.

Посольство України в Польщі 31 грудня 2017 року заявило, що протягом 10 місяців 2017 року статусу біженця в Польщі набуло 56 українців, а 175 українцям надали статус особи, яка потребує додаткового захисту. У 2016 році статус біженця надали 32 українцям, а 64 визнано особами, які потребують додаткового захисту.

1 січня Моравецький заявив, що його країна приймає десятки чи сотні тисяч українських біженців, і це допомагає знизити напругу на сході ЄС.