МЗС України пояснило причину недопуску в країну німецького лівого депутата

ЗМІ писали, що Пельманна повернули в Польщу
Фото: MdB Sören Pellmann / Х

Лівому депутату Бундестагу Серену Пельманну українська влада справді відмовила у в'їзді, як про це раніше писали ЗМІ. Міністерство закордонних справ України підтвердило цю інформацію 11 липня "Європейській правді".

"Україна, як і будь-яка суверенна держава, має право вирішувати, кого пускати чи не пускати на свою територію. Тим паче коли йдеться про тих, хто заперечує право нашої держави на самозахист від російської військової агресії й підтримує агресора в намаганні її знищити", – заявили в МЗС.

Дипломати підкреслили, що депутату заборонили в'їзд в Україну "у зв'язку із системним виправданням збройної агресії РФ проти України й запереченням права нашої держави на збройний захист".

У міністерстві пояснили, що рішення про недопуск ухвалювали за матеріалами Служби безпеки України та з погодження МЗС.

Контекст:

10 липня стало відомо, що Пельманн поскаржився, що українська влада відмовила йому у в'їзді. Німецькі ЗМІ написали, що німецькому політику не дозволили продовжити шлях на Львівському вокзалі – Пельманна і двох співробітників затримали більше ніж на дві години, потім Пельманна вислали в Польщу "без пояснення причин".

Депутат, який неодноразово був проти постачання зброї в Україну для захисту від російського вторгнення, заявив, що в Україні, імовірно, "є список громадських діячів", які "зайняли критичну позицію і яким більше не дозволено в'їзд в Україну".