НАБУ проводить обшуки в будинку екс-нардепа Мартиненка – ЗМІ

У НАБУ цієї інформаціі поки не коментують
Фото: НАБУ / Facebook

Національне антикорупційне бюро проводить обшук у будинку колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка в селі Глібівка Київської області, повідомляє "Українська правда".

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в будинку колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерело.

Відомо, що згаданий будинок розташований у селі Глібівка Київської області. Також видання повідомляє, що за інформацією ще одного джерела, триває кілька обшуків щодо одного з проваджень, пов'язаних із Мартиненком.

У НАБУ цієї інформаціі поки не коментують.

16 січня УНІАН із посиланням на прес-службу Мартиненка повідомляло, що Солом'янський районний суд Києва 11 січня зобов'язав НАБУ протягом 10 днів ухвалити рішення про закриття провадження, у якому він фігурує. Захист екс-нардепа оприлюднив відповідне рішення суду.

Верховна Рада позбавила Мартиненка депутатського мандата у грудні 2015 року. Цьому передувала серія публікацій у ЗМІ про те, що проти Мартиненка у Швейцарії та Чехії розслідують кримінальну справу щодо можливого отримання ним хабарів від постачальника устаткування для атомних електростанцій, чеської компанії Skoda JS за контракт з українською державною компанією "Енергоатом".

У березні 2016 року голова НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство співпрацює у справі Мартиненка з Федеральним бюро розслідувань США.