Наливайченко: Якщо буде довіра людей, однозначно буду балотуватися в президенти України

Наливайченко: Реклами у нас немає, не замовляємо ми брехливих сюжетів, джинсу не женемо і не збираємося
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Рух "Справедливість" має намір продемонструвати, що гроші – не головне на президентських виборах, заявив в інтерв'ю головному редактору видання "ГОРДОН" Олесі Бацман лідер політсили, колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Колишній голова Служби безпеки України, лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко в авторській програмі головного редактора "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна" заявив, що розглядає варіант балотуватися у президенти України у 2019 році.

Відповідаючи на запитання, чи збирається він балотуватися у президенти, Наливайченко відповів: "Ну у нас ще виборів немає... Довіра людей буде – однозначно буду".

За словами Наливайченка, його прізвище не включають у соцопитування про президентські вибори і рейтинги, тому що його політсила "не платить гроші".

"Дуже просто: тому, що ми не платимо грошей. "Впишіть нас і допишіть нам", як зараз влада дописує, у три-чотири рази більше... Я говорю про тих, хто любить бавитися з рейтингами із часів Януковича (екс-президента Віктора Януковича. – "ГОРДОН"). Не це головне", – сказав Наливайченко.

На запитання, де "Справедливість" візьме гроші на передвиборчу кампанію, екс-голова СБУ відповів, що його політсила працює без грошей.

"І ми першими покажемо приклад, що не гроші головне на виборах: неважливо, парламентських чи президентських, – а люди, спілкування з ними... Тому нам не потрібно ні 100, ні 200 [мільйонів], і реклами у нас немає, і не замовляємо ми брехливих сюжетів, джинсу не женемо і не збираємося", – продовжив Наливайченко.

За його словами, загальний бюджет "Справедливості", "включно з офісом на чотири кімнати,  24 тисячі".

"От і всі витрати... Я впевнений, що можна і треба залишитися в розумних [межах]: або внески є, або люди підтримали, найкраще – з малого бізнесу. І робити це максимально прозоро. Єдине, чим зараз влада займається, – кожного, хто підтримує опозицію, у тому числі й нас, тут же починають або переслідувати, або душити їхній невеличкий бізнес. Ну це вже наша боротьба", – сказав колишній голова СБУ.

Наливайченко: Гонтарева в Лондоні, а не на лаві підсудних. На вкрадені мільярди в офшори купує в Росії акції Burger King. Читайте повний текст інтерв'ю

Центр соціальних досліджень "Софія" презентував результати березневого опитування, згідно з яким, якби вибори президента України відбувалися найближчої неділі, найбільше голосів набрали б голова парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, чинний глава держави Петро Порошенко і співголова фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко.

Президентські вибори відбудуться в Україні у 2019 році.