Нардеп Лабазюк вийшов із-під варти під заставу 40 млн грн

Лабазюк, за даними ЗМІ, вийшов під заставу
Фото: Сергій Лабазюк - офіційна сторінка / Facebook

Народний депутат від групи "За майбутнє" Сергій Лабазюк вийшов із СІЗО, за нього внесли заставу. Про це 29 листопада повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

За словами співрозмовників інформагентства, нардепа звільнили з-під арешту 28 листопада. Розмір застави становив 40 млн 260 тис. грн.

За інформацією "РБК-Україна", після виходу із СІЗО Лабазюк зобов'язаний прибувати за першим викликом правоохоронців, не виїжджати з Києва / Хмельницької області, здати закордонні паспорти й не спілкуватися зі свідками у справі.

Уранці 28 листопада Вищий антикорупційний суд відправив Лабазюка під арешт на два місяці. Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП і обрав такий запобіжний захід народному депутату, якого підозрюють у наданні неправомірної вигоди міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександрові Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму.

Контекст:

За даними слідства, Лабазюк хотів підкупити високопосадовців, щоб ті надали його компанії підряди з відновлення інфраструктури на 1 млрд грн. За це фігурант обіцяв "винагороду" в розмірі 3–5% вартості кожного підряду. Для погодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

У САП наголосили, що і міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, і голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури співпрацювали з правоохоронцями.

Після надходження 50 млн грн за підряд із відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу – топпосадовцю Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України обіцяний відсоток у сумі $150 тис.

Передання неправомірної вигоди відбулося на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші лежали в китайській скриньці.

Нардепу оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років.