Новий директор НАБУ пообіцяв працювати так, щоб корупціонери боялися "Бога, народу України та бюро"

Директором НАБУ Кривоноса призначили 6 березня
Фото: Державна інспекція архітектури та містобудування України / Facebook
6 березня новозатверджений директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Семен Кривонос заявив у Facebook, що він відкритий для суспільства.

"Я залишатимуся відкритим для громадянського суспільства, професійних організацій, журналістів, міжнародних партнерів", – написав він.

Директор НАБУ пообіцяв докласти зусиль "для збереження незалежності й розбудови інституції".

"Основним показником ефективності буду вважати, коли кожен корупціонер перед тим, як лише подумати про те, щоб вчинити корупційний злочин, буде боятися Бога, народу України та НАБУ", – заявив Кривонос.

Контекст:

Національне антикорупційне бюро України створили 2015 року. Від моменту заснування його очолював Артем Ситник. Відповідно до законодавства, завдання НАБУ – протидія корупційним правопорушенням, скоєним найвищими посадовцями.

16 квітня 2022 року сплив семирічний строк повноважень Ситника. Того ж дня Кабмін затвердив склад комісії з добору нового директора НАБУ. Із 17 квітня обов'язки директора НАБУ тимчасово виконував перший заступник Гізо Углава.

6 березня Кабінет Міністрів України призначив на посаду директора НАБУ голову Держінспекції архітектури та містобудування Кривоноса. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що наразі Україна виконала всі сім рекомендацій Євросоюзу, визначені під час набуття країною статусу кандидата. Він закликав Кривоноса призначити на керівні посади в НАБУ двох інших фіналістів – Романа Осипчука і Сергія Гупяка.