Офіс генпрокурора готує матеріали для екстрадиції нардепа-втікача Дмитрука

Дмитрука нещодавно бачили в Лондоні
Фото: Артем Дмитрук / Facebook

Офіс генерального прокурора України готує матеріали для оголошення в розшук і екстрадиції народного депутата, який незаконно виїхав із країни. Про це 26 вересня повідомила пресслужба відомства.

Місцеперебування депутата встановлено й суд визначив йому запобіжний захід, ідеться в повідомленні.

ОГП не називає прізвища нардепа, але суть підозр відповідає даним про парламентаря Артема Дмитрука (група "Відновлення України").

Його вважають причетним до скоєння нападів групою осіб на правоохоронця й військового, спроби викрадення вогнепальної зброї, завдання тілесних ушкоджень і хуліганства. Печерський суд ухвалив рішення про його арешт.

"Докладніше про хід цієї справи Офіс генерального прокурора повідомить за наявності інформації, яка не зашкодить провадженню й буде погоджена з міжнародними партнерами", – зазначили в прокуратурі.

Контекст:

24 серпня Дмитрук незаконно покинув межі України, перетнув кордон з Молдовою й вилетів до Італії, його також бачили в Лондоні, повідомляли ЗМІ. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним нардепом.

25 серпня Дмитрука повідомили про підозру в межах розслідування нападів на правоохоронця в Одесі й військового – у Києві.

29-го й 30 серпня Дмитрука чекали на допити у ДБР. Він заявив у Telegram, що 29 серпня до бюро приходив його адвокат. 2 вересня ДБР повідомило, що правоохоронці встановили обставини й осіб, які незаконно переправили Дмитрука за кордон.

Україна звернулася в Інтерпол і до низки країн щодо його затримання. 2 вересня hromadske писало, що Дмитрука бачили в Лондоні.